Werk als verzuimbegeleider

Edwin Schneider vertelt over zijn werk als verzuimbegeleider: geen dag of dossier is hetzelfde 

Edwin heeft het eigenlijk altijd druk. Hij begeleidt bedrijven met hun verzuimmanagement. Wat hem aanspreekt in zijn werk is dat geen dossier hetzelfde is, omdat het werk natuurlijk altijd over mensen gaat. Hij heeft in zijn werk afwisselend te maken met bedrijfsartsen, leidinggevenden en medewerkers. De persoonlijke verhalen kunnen hem soms raken, soms zijn het heftige verhalen. 

In zijn rol van verzuimconsulent / casemanager, vervult hij bij sommige bedrijven de rol van managementadviseur. Bij elke klant is het maatwerk en merkt hij verschillen in hoe hij zijn rol invult. Als het alleen een kwestie was van protocollen volgen was zijn werk een stuk minder interessant geweest. Maar hij voelt vaak de verbinding met de MKB’er waar hij voor werkt en heeft plezier in het adviseren. Edwin is zelf ook werkgever geweest en begrijpt  daarom als geen ander waar een werkgever mee kampt. Hij merkt dat er allerlei redenen ten grondslag kunnen liggen aan verzuim. Dat kan bijvoorbeeld onmin zijn tussen de twee partijen. Edwin vraagt zich dan af wat in deze situatie de beste oplossing is en kan door te luisteren naar beide partijen voorzichtig toetsen of een beëindiging van het dienstverband het eindresultaat is waarmee beide partijen het meest tevreden zijn. Soms is de liefde gewoon over tussen werkgever en werknemer.

Edwin weet nooit hoe zijn werkdag zal lopen. Hij begint vaak met het bekijken van de lopende dossiers, er komen soms nieuwe meldingen binnen. Met sommige bedrijven heeft hij de afspraak dat hij daar achteraan belt en daarover contact opneemt.

Door corona is zijn werk weinig veranderd, daarvoor verliep het contact met werknemers en werkgevers ook vooral telefonisch. Wel is het zo dat corona een nieuwe ziekte is, waarvan over het verloop en de duur weinig bekend is.

Benieuwd wat Edwin voor uw bedrijf kan betekenen?
Neem dan contact met ons op.