Presentatietechnieken

Aantal dagdelen : 2 dagdelen (1 dag)
Aantal personen : Minimaal 5, maximaal 10 personen
Uw investering : € 359,00

Deze training/workshop is bestemd voor iedereen die regelmatig voor een groep mensen mag spreken, maar hier moeite mee heeft.
Ook mensen die naar hun collega’s en managers moeite heeft om te spreken kunnen gebruik maken van deze training/workshop.


De training duurt één dag van 10.00 – 18.00 uur en de trainer heeft vooraf al een telefonisch overleg met de cursist.

Doel van de cursus

Bent u in staat om goed te presenteren? Goed presenteren is aan te leren!  Door het veel te doen, veel te oefenen en onder begeleiding te oefenen is presenteren niet moeilijk te doen. Het is zelfs leuk om mensen aan je te binden! Je kunt zelfs omzet missen omdat je een presentatie aan je voorbij laat gaan.

Vaak is het een kwestie van je angst overwinnen en te gaan staan. De tools en houding worden in deze training/workshop aan je geboden. Door interactie en vallen en opstaan worden alle punten aangeleerd die belangrijk zijn voor een goede presentatie.

Deze training/workshop heeft tot doel om de cursist inhoud en tools te geven om boeiende presentaties te geven. De cursist leert om te gaan met spanningen en verrassingen.

Inhoud van de cursus

In de groep en individueel worden zaken belicht die van belang zijn om goed te kunnen presenteren. Onderdelen zijn:

  • Waarom durf ik niet te presenteren?
  • Welke wijzen van presenteren zijn er en welke past bij mij?
  • Hoe leg ik mijn ‘ik’ in mijn presentatie?
  • Hoe krijg – en houd ik contact met mijn toehoorders?
  • Hoe zorg ik er voor dat mijn boodschap onthouden wordt?
  • Hoe zorg ik ervoor dat ik de leiding houd tijdens discussies?
  • Hoe ontspan ik mij voor-, tijdens- en na de presentatie?

Lunch

  • De training start of eindigt altijd met een gezamenlijke lunch. Dit is goed voor de onderlinge band en zorgt voor een stuk kennismaking en interactie tussen deelnemers en trainer/docent. De trainingen duren nooit langer dan een dagdeel. Hierdoor wordt de deelnemer (meestal een ondernemer) niet lang uit zijn of haar dagelijkse werkzaamheden gehaald.
  • Binnen een week na de training belt de trainer/docent met de deelnemer of er wellicht nog vragen zijn. Zo’n feedback-moment is nuttig om latere vragen te voorkomen. Bij de training is een schrijfblok met pen, koffie/frisdrank en de lunch altijd inbegrepen. Eventuele parkeerkosten zijn voor eigen rekening.

In-company en op locatie

  • Onze workshops kunnen naar wens ook in-company gegeven worden of op een andere locatie naar keuze.