Het roer om

Blog door Saskia Verbruggen

Het water kan je tot de lippen staan.
Wanneer je maar aan het hollen bent en zo goed mogelijk alles regelt en dat iedereen het naar zijn zin heeft, het bedrijf of je bedrijven gaan goed, maar er komt wel veel op je af… Teveel.

Dit was bij een coachee van mij aan de hand. Zij had een goed bedrijf en het liep allemaal uitstekend, alleen het plezier bleef uit.
Nu kun je je afvragen: “waarom is ze dan niet gelukkig?”

Zij was ooit begonnen uit liefde voor haar werk, haar vak, maar ze was tegenwoordig meer manager. Manager ben je en word je niet. Eigenlijk is dat hetzelfde als met ondernemer zijn.

Het moet wel bij je passen.

Maar zoals dit met veel dienstverlenende beroepen gaat, is dat men met het bedrijf meegroeit. Het bedrijf is dan nog steeds van jou maar alle taken worden groter en meer. Meer personeel, meer social media, meer om bij te houden, minder dicht op de werkvloer, minder echt contact met de klant.

Mijn coachee kon niet meer tegen kleine tegenslagen en het huilen stond haar nader dan het lachen. Het roer moest echt om!

Het plezier dat ze eerder had. Waar zou ze dat gaan vinden? Niet meer in haar bedrijven in ieder geval. Personeelsleden die er niet meer in pasten gaven haar een spiegel.
Een spiegel dat ze dit niet meer kon en ook niet meer wou.

In het kort kwam het er toch op neer dat ook financieel er dingen geregeld moesten.

Dan is het fijn dat we als Hulp aan Ondernemers snel kunnen handelen.
Contact is snel gelegd en als coach legde ik contact met René. Hierdoor waren er maar twee besprekingen nodig om de salons verkoopklaar (personeel, inventaris, goederen) te maken en het advies over de verkoopovereenkomst was duidelijk. Er kon verkocht worden en Roelanda kon met een gerust hart haar bedrijven overdragen.

Georganiseerd zijn is soms van groot belang. Andersom is het ook mogelijk wanneer een bedrijf coaching nodig heeft.

Elkaar helpen waar nodig. Samenwerking. De klant centraal.

Het resultaat: mijn coachee is een opleiding gaan volgen in een andere sector met meer plezier en passend bij haar als persoon. Daarnaast werkt ze intussen voor een firma in dezelfde branche en kon ze hierdoor reizen, wat voor haar plezier betekende.

Ze heeft haar bedrijven verkocht en met rust in zichzelf kan ze op naar de toekomst.